Autohipnoza -partea I

Creierul este impartit in doua regiuni.

CORTEXUL– este partea din creier care se ocupa cu gandirea.

THALAMUS sau SISTEMUL LIMBIC – este partea emotiva a creierului. De aici se genereaza reactiile de tip fuga/lupta. Fobiile (invataturi bazate intotdeauna pe spaima si adesea doar pe cate un incident similar) sunt create in sistemul limbic prin asocierea incorecta a unui element declansator cu o reactie de teama.

SUBCONSTIENTUL – toate amintirile, experientele si emotiile pe care nu le percepem alcatuiesc, la un moment dat, subconstientul. Este magazia in care se depoziteaza toate informatiile pe care le-am invatat sau perceput vreodata. Unele informatii traite sau aflate sunt foarte dificil de reamintit. Acestea se numesc amintiri reprimate. Subconstientul  cuprinde tot ce se afla in afara starii de constiinta lucida.

CONSTIENTUL este obiectivul asupra caruia ne focalizam atentia. Schimband subiectele carora le acordam atentie, ne modificam si starea de constiinta lucida.

AUTOHIPNOZA– include o diversitate de experiente care implica transferal starii mintale de la un nivel la altul. Cuprinde crearea fanteziei si a realitatii interioare, folosind puterea imaginatiei, in scopuri care variaza de la simpla relaxare pana la uciderea celulelor canceroase. Poate include perceptia unuia sau a tuturor simturilor in ochiul mintii. Prin urmare, cand traim in imaginatie, cu regularitate, experiente bogate sensorial (tot ceea ce vedem, simtim, auzim, mirosim si gustam) mintea noastra se va dirija spre transpunerea acelor creatii in realitate. Mai intai,vom invata sa cream stari mintale noi.

Reclame
Acest articol a fost publicat în ce mai citesc. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s